Обсъждат проблеми на детското и училищното здравеопазване

07:51, 17 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална конференция по детско и училищно здравеопазване се провежда днес в залата на Юнашкия салон във варна. Целта на форума е обединяване на усилията на всички работещи по проблемите на детско-юношеското здраве в процеса на намаляване на заболеваемостта и профилактиката, както и популяризиране на здравните политики на община Варна, съобщиха от общинската дирекция „Здравеопазване“. Организатор е общината със съдействието на Националното сдружение на общините в Република България и Медицинският университет във Варна.

Сред темите, които ще се обсъждат, са въвеждането на индивидуални планове за поведение при деца  с  диабет  извън дома, детското хранене, проследяването на деца с хранителни алергии и непоносимост. Ще бъде направен обзор на общинското детско здравеопазване на територията на община Варна, храненето на малчуганите в детските градини, функционалните задължения на медиците в здравните кабинети в училищата и детските градини.

На конференцията ще бъдат представени резултатите от общинската програма за боба с гръбначните изкривявания, програмата за детското зрение и необходимостта от профилактика на детските дентални заболявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама