Изложение за дизайн на занаятчийски храни организират в Пловдив

08:08, 17 юни 16 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото по рода си изложение за дизайн на местни и биологични храни Local Food Design 2016 ще се проведе от днес Пловдив, съобщиха организаторите.

По време на изложението 12 производители ще представят авторските си дизайнерски решения в няколко сегмента: хляб, сладкарски изделия, конфитюри, мед и лютеници, крафт бира и вино, както и дизайн от село – категория, която ще обхване всички останали храни и напитки. Участниците в Local Food Design са "пионерите" в областта на местни занаятчийски храни и напитки – един бързо развиващ се пазар, към който интересът постоянно расте.



Сред участниците ще има фермери, пчелар, кулинарни ателиета и домашни пивовари. Най-добрите ще получат награди за съответната категория.

Традиционни български храни са на изчезване и днес сред нищожен брой селски общности могат да бъдат открити само вкусовете им. Като автентични търговски продукти те са почти напълно заличени.



Събитието, което ще се проведе до 19 юни, се организира от Фондация "ЛокалФууд.бг"– основател на новата мрежа за мести храни LocalFood.bg , която подпомага стартирането и развитието на микропредприятията в областа на устойчивото земеделие и производство на храни. То е част от  фестивала One Design Week 2016 в Пловдив и се осъществява с  подкрепата на Фондация "Америка за България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама