137 студенти на Медицинския университет в Пловдив взимат дипломи

08:38, 17 юни 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония от 12.00 часа в ІV-та аудитория Факултетът по обществено здраве на МУ - Пловдив изпраща 137 дипломанти - магистри и бакалаври от випуск 2016 на три специалности: "Обществено здраве и здравен мениджмънт", "Управление на здравните грижи" и "Управление на медико-социалните дейности и обществено здраве", съобщиха от учебното заведение.

С "отличен" успех са 11 дипломанти, които ще получат индивидуално гравиран плакет "Награда на Ректора" за отличен успех.

От дипломираните 137 студенти с "отличен" (над 5,50) успех от следването са 72 дипломанти.

Специфично при магистърските и бакалавърските програми на Факултета по обществено здраве е, че те се явяват втора образователно-квалификационна степен за специалисти с вече придобито медицинско или немедицинско висше образование.

Макар и "най-млад" в университетската академична структура (институционално акредитиран през 2009 г.), за своите 7 години Факултетът по обществено здраве на МУ - Пловдив е подготвил над 1100 специалисти.

На тържествената церемония по дипломирането се очаква да присъстват представители на Министерствата на здравеопазването и образованието и науката, декани от сродните факултети по обществено здраве в страната, директори на лечебни заведения от област Пловдив, директори на Регионални здравни инспекции и Регионалните Дирекции по социално подпомагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама