Добрич отново е домакин на Международния фестивал за мажоретен танц

08:51, 17 юни 16 / Култура 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до 19 юни ще се проведе четиринадесетото издание на Международен мажоретен фестивал „Златен помпон” Добрич-Албена.

Организатори са Община Добрич, Сдружение „За децата на Добрич” и Българска мажоретна асоциация.

 

Днес от 15 ч. в Казино-вариете Албен кметът на Добрич Йордан Йорданов, под чийто патронаж се провежда форумът, ще открие фестивала. След това ще започне конкурсна програма в категориите Батон и Помпон – за сола, дуети, малки и големи групи. Първият ден от фестивала ще завърши с класация за най-атрактивна мажоретка в три възрастови категории.

Вторият ден продължава с  конкурсна програма  - сценична хореография в класически, танцови мажоретки и продукции. Същия ден за първи път в рамките на фестивала ще се проведе мажоретен уъркшоп в аквапарк „Аквамания” Албена.

На 19 юни в град Добрич в 12:00 ч. ще започне дефиле на съставите участници. Награждаването на победителите и закриване на фестивала ще бъде на открита сцена на площад „Свобода”.

Тази година във фестивала ще вземат участие състави от Пазарджик, Панагюрище, Карнобат, Нови пазар, Николаево, Варна, Ботевград и Добрич. Пет от дванадесетте състава ще се състезават за право на участие в европейски и световен шампионат, организирани от Световна мажоретна федерация и Международна мажоретна спортна асоциация за 2017 година.

Както всяка година, всички мажоретни състави ще се състезават за голямата награда на фестивала – Приз „Златен помпон”. Организаторите на фестивала удостояват  със специална награда изявени хореографи, най- атрактивната мажоретка и най-малък участник. Награди ще бъдат връчени и от името на БМА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама