Пет фирми искат да ремонтират пътя от Стара Загора - Раднево

09:28, 17 юни 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо пет фирми са подали оферти за избор на изпълнители на строително-монтажните работи при рехабилитацията на пътя Стара Загора – Раднево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Ремонтът на пътя е включен в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

За обособена позиция 1 - лот 1а -Път ІІ-57 Стара Загора - Раднево с обща дължина 30,246 км, област Стара Загора, кандидатите са: Консорциум „Страбак Региони“, в който влизат: „ЩРАБАГ“ ЕАД, „СТРАБАГ“ АГ, Австрия и „СТРАБАГ“ Сп. з. о. о, Полша;  Обединение „ЕС Билдинг“, с участници: „Пътностроителна компания ЕС БИ ЕС“ АД, „Актив Билдинг инк“ ЕООД и „Автомагистрали  Черно море“ АД;  „Трейсгрупхолд“ АД;  ДЗЗД „Пътно поддържане 2000“ - „ИСА 2000“ ЕООД и „Пътно поддържане  Сливен“ ЕООД;  ДЗЗД АПП „Региони в растеж“ - „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД.

Проектът е на стойност 26 млн. лв., които според регионалния министър Лиляна Павлова, са осигурени и осъществяването му е с приоритет.

Целта е да възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества, носимоспособността на съществуващата настилка и пътното тяло и да се подобри отводняването на пътя.  Рехабилитацията ще се извършва чрез студено рециклиране и по класически метод. 

Предвижда се и алейно залесяване с кипариси за 4.5 км от трасето, в отговор на заложеното изискване за намаляване на шума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама