Помориец създаде първия български интерактивен буквар

09:43, 17 юни 16 / Любопитно 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Както повечето малчугани в днешно време, така и детето на помориеца Георги Кънчев проявява особено любопитство към модерните телефони, таблети и електронни игри. Решен да превърне интересите на своя син не само в забавно, но и в полезно занимание, Георги започва да търси образователни електронни приложения, подходящи за деца от 3 до 6 години. Оказва се обаче, че подобни игри съществуват само на чужд език, което провокира помориеца буквално да започне от „А, Б, В…”, за да създаде първия интерактивен буквар с българската азбука за българските деца.

Резултатът от инвестираното време и средства се нарича Буквеница – продукт за смартфони и таблети. По един забавен цветен начин приложението помага на децата да опознаят първите буквички, да придобият умения по четене и писане и не на последно място – улеснява родителите в отговорната задача да образоват своите наследници.

Редица изследвания показват, че децата, които са се научили да четат и пишат преди да тръгнат на училище, се чувстват по-уверени, усвояват материала по-лесно и напредват по-бързо.

„Буквеница” има безплатна и платена версия за двете основни операционни системи за смарт устройства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама