Румяна Бъчварова в Бургас: Няма политически чадър над Митьо Очите

10:57, 17 юни 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Разпоредила съм проверки. Такива, каквито трябва да се направят. И сега мога да кажа, съдейки по резултатите, които има в Областната дирекция, че такъв чадър на политическо ниво или пък на по-високо над Митьо Очите няма. Това не означава, че може да има индивидуални случаи, които всеки един от тях трябва да се анализира и разследва, и това ще го направим“. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова при посещението си в Бургас. Тя бе придружена от главния секретар на МВР Георги Костов.

„Цялостната съвкупност от факти и доказателства се събира и разследва. В крайна сметка прокуратурата е тази, която ще прецени какво отношение към всяка от страните следва да бъде предприето. Наблюдаващият прокурор е този, който ще даде оценката, след като се разгледат събраните доказателства“, каза от своя страна Георги Костов по повод следващите действия, насочени към Митьо Очите и дали в крайна сметка ще му бъде направена проверка, както и дали ще му бъдат повдигнати някакви обвинения.

Бъчварова пък допълни в заключение, че подходът и критериите към всеки един, който нарушава обществения ред и към този, който извършва престъпление, ще бъде еднакво безкомпромисен. Тя посочи, че това било тяхно принципно виждане и следвайки го, ще действат по този начин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама