Три фирми искат да сменят дограмата на Община Шумен

11:19, 17 юни 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три фирми са подали оферти по обществената поръчка за първи етап от ремонт на сградата на Община Шумен, който включва подмяна на дограма.

Офертите бяха отворени днес от комисия в зала 304 в присъствието на журналисти.

Председателят на комисията инж. Валентина Йорданова обяви, че фирмите „МИК Билд” ЕООД – Русе, „ЮМС Инвест” ЕООД – Русе и шуменската „България Пласт Треид” ЕООД са изявили желание да извършат подмяната на дограмата на Община Шумен.

Най-ниска като стойност е офертата на „МИК Билд” ЕООД – Русе – 92 747 лв. без ДДС, като фирмата си е поставила срок за изпълнение на строително-монтажните дейности 20 календарни дни. Това е и най-кратки срок от офертите.

94 999 лв. без ДДС е цената, която са предложили от другата русенска фирма „ЮМС Инвест” ЕООД. Те са предвидили 30 дни за работа.

Офертата на „България Пласт Треид” ЕООД е за 118 480 лв. без ДДС, а срокът, които им е нужен е 24 дни.

Инж. Валентина Йорданова обясни, че най-голяма тежест при решението на коя от трите оферти да се спрат ще има работната програма на изпълнителите.

Става дума за ремонти при една работеща администрация. Важно е как са разпределили времето си строителите и да се подготвят помещенията от предния ден, каза още тя.

До 20 дни от общинската администрация трябва да приключат процедурата и да обявят коя е спечелилата фирма.

Това е повторно обявяване на обществена поръчка за ремонт на дограмата на кметството. Първата процедура пропадна заради нередности в документите на участниците.

Максимална цена от 120 787 лв. без ДДС остана същата, но от заданието отпада ремонтът на тоалетните на втория етаж в източното крило на сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама