Скара, бира и балкански ритми завладяха Морската градина

11:29, 17 юни 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мирис на скара и балкански ритми ще се носят до неделя включително от района под Пантеона в Морската градина на Варна. Източникът им е започналият вчера Фестивал на балканската култура и кулинария „Варна Мези“. Организатори са Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа” в партньорство с община Варна.

Програмата включва спорт, музика и вкусна храна,  целодневна музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, тематични танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот. Всички атракции са безплатни.

Участващите сръбски майстори на скарата обещават рекорд за най-голяма плескавица, гръцките им колеги– три автентични гръцки чевермета, представители на софийския грил -  60-сантиметрови пържоли, великотърновци - биволски суджук, а горнооряховци - състезание по надяждане с кебапчета за две минути, в което 400 безплатни кебапчета и 100 лв. в брой ще отлетят като гларуси, съобщават организаторите.

Предвидени са мащабни тематични балкански концерти с участието на Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович, гръцката звезда Андреас , СкандаУ, Играта, Кристо, Спенс, както и танцови обучения за посетителите по български и балкански фолклор и хип-хоп.

Всеки ден от 17 ч. ще стартират концерти под надслов „Най-доброто от Варна“, в които  на сцената ще се представят местни вокални и танцови формации от община. В неделя ще се проведе  благотворителен мач между “Отборът на сърцето” в състав: Лео, Играта, Спенс, Кристо, Румънеца и Енчев и отбор, сформиран от млади и красиви дами, част от екипа на един от най-емблематичните нощни клубове в града.

За запалянковците има и огромен киноекран с размери 8 х 6 м, който излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама