Общ координационен център ще бори престъпността в Бургас и региона

11:35, 17 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общ координационен център между МВР и Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде създаден в Бургаско. Той ще ръководи процеса и ще следи развитието на проверките и на събитията, които се случват в Бургас и региона. Това обяви днес на работна среща в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„Обсъдихме конкретните мерки и механизмите, по които да координираме дейностите, които предприемат всички институции и в крайна сметка взехме решение да се създаде този център“, каза Бъчварова.

В общия координационен център ще участват служители от основните институции, които ще предприемат мерките, набелязани от МВР. Те ще следят ежедневно какво се случва в областта, ще работят заедно и ще си координират усилията и като планиране, и като изпълнение.

„Очакваме добри резултати. Очакваме да създадем усещането, че наистина държавата присъства тук и си изпълнява функциите“, каза още вътрешният министър и добави, че жителите на областта, а също и туристите, трябва да се чувстват по-сигурно, но и да знаят, че има правила.

Министър Бъчварова посочи, че опитът на МВР в борбата с контрабандата и ежедневните операции, които се провеждат, е наложило създаването на такъв координационен център.

По време на работната среща са обсъдени мерките и начинът на работа на Областната дирекция на МВР в Бургас и НАП за летния туристически сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама