Най-малките и най-големите атлети на Сливен с медали от Държавното първенство

11:42, 17 юни 16 / Спорт 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С титли и медали се поздравиха атлетите на Сливен от провелите се успоредно в столицата Държавни първенства за момичета и момчета под 16 години и за мъже и жени.

В тройния скок Момчил Караилиев се приземи на 16.79 м, които му донесоха златното отличие в конкуренция от претендентите  за олимпийски норматив за Рио. В същата дисциплина девойката Златина Рандева с 12.55 метра се класира на втора позиция при жените, след лидерката в дисциплината Габриела Петрова с 13.65 м.

В бягането на 400 метра юношата Живко Стоянов изпусна титлата при мъжете само за 4 стотни, след като на финалната линия опитът на Красимир Брайков  се оказа решаващ за златото. Ямболлията с едни гърди напред  регистрира 48.61 сек, срещу 48.65 сек за Стоянов.

Ангел Карарадев  с постижение от 200 см зае третата позиция на скок височина, където титлата с 229 см спечели Тихомир Иванов и покри олимпийски норматив за Рио през август. Така той стана 11-ият български лекоатлет с норматив за Олимпиадата. Квотите са общо 12, тъй като Ивет Лалова е с две - за спринтовете на 100 и на 200 метра.

На Държавното първенство рекордьорът на България на гюле Георги Иванов, състезаващ се за  АК „Павел Павлов”-Враца, се поздрави с нова титла, седма в кариерата му  на открито. Той победи в дисциплината с  20.13 м. След състезанието сливналията отпътува за Полша, където утре ще участва на турнир.

Друг възпитаник на сливенската школа, но състезаващ се за „Локомотив” –Пловдив Даниел Добрев със 7.59 м се окичи със сребърния медал.

При най-малките на сливенски адрес отидоха три медала от двама атлети. Двоен успех постигна Пламена Димитрова, която спечели бронзови медали на 200 м  с 26.21 сек. и на 100 м. с 12.90 сек. На скок дължина  трети се нареди Орлин Орлинов с 5.65 метра.

Маратонът за атлетите продължава. Утре и в неделя ще се определят титлите и медалите при юношите и девойките от старша възраст.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама