Общинари и полицаи срещу дрогата в Банско

11:43, 17 юни 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинарите в Банско инициираха дискусия с родители и ученици относно тревожната статистика за масовата употреба на наркотични вещества в района.

На свиканата от кмета Георги Икономов среща се включиха началникът на местната полиция Иван Попов, главният секретар в кметството Иван Кадев, образователния експерт Иванка Бонкина, както и специалисти от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград. 

Обществеността в курортния град научи тревожните данни за нарастване употребата на наркотици и сваляне на възрастовата граница на първите опити. Бяха коментирани видовете наркотици, тяхното влияние върху психиката, как родителите да упражняват превенция над децата си. 

"Получих изключително тревожна информация от началника на Полицията Иван Попов, който дойде при мен да докладва събраната оперативна информация вследствие на направените през последните месеци арести на наркодилъри от града. Оказва се, че употребата на забранени субстанции се увеличава, като освен това възрастовата граница намалява. Затова, заедно с директорите на учебните заведения, решихме да проведем поредица от срещи с родителите, с които да афишираме проблема. Аз не изпитвам притеснения от това дали някой ще каже за мен, че в града ми се е увеличила употребата на наркотици. Всеки от нас си мисли, че този проблем е далечен, че нашето дете няма да посегне, но всъщност никой не е застрахован. За мен по-важно е заедно с родителите, с учителите, с държавните институции, той да бъде хванат навреме и овладян", коментира градоначалникът Икономов. 

Участниците в дискусията получиха безплатни тестове за наркотици, за да бъдат информирани родителите, че на достъпна цена, от всяка аптека може да се закупи такъв тест, с който детето да бъде проверено за употреба. 

Срещите с родители продължават в Добринище и село Места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама