Борисов да поиска среща с Путин, предложи Първанов

11:47, 17 юни 16 / Политика 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът (2002 - 2012 г.) и лидер на АБВ Георги Първанов посъветва премиера Бойко Борисов да поиска среща с руския държавен глава Владимир Путин.

“Категорично, мисля, че много отдавна трябваше да има на първо време телефонен разговор, защо не и среща при все,че се натрупаха много тежки и неприятни моменти в отношенията между двете страни, но рано или късно ние трябва да започнем да ги изчистваме”, каза от Народното събрание Първанов. И настоя, че трябва да се намери начин за връщане на доверието между двете страни.

Лидерът на АБВ заяви още, че “европейска политика на сигурност и архитектура, не може да има без или още по-лошо срещу Русия”. Първанов поиска и Народното събрание да даде ясен мандат на президента Росен Плевнелиев за срещата на най-високо равнище на НАТО през юли.

“Не смея да мисля какво би се произвело като новини от българската страна, ако няма такъв мандат", коментира той, като не пропусна да заяви, че според него речта на президента Плевнелиев пред Европейския парламент е “провокативна и неотговаряща на националния интерес на България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама