Рекорден брой кандидати за Медицински университе-Плевен тази година

12:05, 17 юни 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година Медицински университет - Плевен има рекорден брой кандидат-студенти, съобщи пресаташето Велина Дукова. Общият брой на желаещите е 690, като 560 от тях са за специалностите „Медицина“ и „Фармация“.

От 20 до 30 юни стартира приемът на документи за редовната изпитна сесия на кандидатите за студенти в Медицински университет - Плевен, допълниха от висшето учебно заведение. Организиран е и допълнителен прием на документи, който ще се проведе от 20 до 23 юли.

Редовните изпити за специалностите "Медицина" и "Фармация" ще се проведат на 5 юли (биология) и 12 юли (химия). Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли. Ще бъдат приемани студенти по 8 бакалавърски специалности: „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник-фармацевт“.

От тази година Ръководството взе решение да се промени формата на изпитите по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ към тестово изпитване. Целта е да се прекрати назубрянето и механичното възпроизвеждане на учебния материал.

Плевенският университет ще приеме общо 394 нови студенти, от които 294 - редовно и 100 задочници. Определени са 90 места за лекари - държавна поръчка, като висшето училище признава за конкурсна оценка отличния резултат над 5,50 от олимпиади по биология и химия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама