Двама души са обвинени в опит за убийство на Митьо Очите

12:41, 17 юни 16 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31-годишният Георги Иванчев от Дупница и 26-годишният Радослав Димитров от Плевен са с повдигнати обвинения за опит за убийство на Димитър Желязков-Митьо Очите. Това съобщи в Бургас зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Двама са арестувани вчера в късните часове на деня.

Георги Иванчев е стрелял с пистолет „Макаров“ с изтрити номера. Той е произвел три изстрела към Желязков. Два от проектилите са попаднали в гърдите, а един в корема на Очите. Още един куршум е спрян от бронежилетката на Митьо Очите.

Радослав Димитров също е стрелял три пъти към Димитър Желязков. Куршумите са проникнали в лявото и дясното рамо на Очите. Единият от проектилите е засегнал белия дроб, друг - в дясното бедро. Ако не е била навременната помощ на лекарите, Очите е щял да почине", добави той.

Двамата стрелци са арестувани за 72 часа, като ще им бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“. С тях обвиняемите по делото стават трима – Тодор Славов беше задържан за убийството на гарда на Очите – 56-годишния Александър Алексиев-Сашо Японеца.

Спрямо хора на самия Митьо Очите не са повдигнати обвинения, защото не е установено те да са извършили противозаконни действия. По думите на преки свидетели на случая в ресторанта „4you“, няма данни Желязков и останалите 5 души, с които е влязъл в заведението, да са обръщали маси или да са хулиганствали по някакъв начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама