Полиция и община подготвят специални мерки за подобряване на реда и сигурността в Плевен

13:27, 17 юни 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща по проблемите на реда и сигурността в Плевен се проведе в общината днес, информираха от пресцентъра на администрацията.

Участие в срещата взеха кметът Георг Спартански и неговият заместник Тодор Еленков (сектор "Обществен ред и сигурност"), ръководството на ОД на МВР и двете полицейски управления, началниците на звена "Инспекторат" и "Самоохрана" към общинска администрация.

Основните проблеми бяха очертани от кмета Спартански. Той препоръча усилията да се насочат към урегулиране на уличното движение, нерегламентираното паркиране, движението на конски каруци, спазването на режима за отдих на гражданите, работата на заведенията и др.  

„24 часа съм на ваше разположение, ако прецените, че има нужда от моето съдействие. Където ви направи впечатление, че нещо трябва да се коригира – без значение дали става дума за пребоядисване на пешеходна пътека или нарушение на реда, Община Плевен ще откликне. И най-слабата държава е по-силна от най-големия бандит, ако има воля”, каза в заключение Георг Спартански.

Той съобщи на присъстващите, че предстои обявяване на обществена поръчка за услуги с техническо средство тип "паяк". Ще се търси фирма, която разполага с поне две такива машини, а договорът ще се сключи за 5 години. Ще се променят и начините за раздаване на безплатни карти за паркиране на общинските паркинги.

Кметът каза още, че ще бъде внесено предложение за промяна в наредбата за работното време на заведения, които се намират в жилищни сгради, за да се ограничи шума.

По време на срещата се взе решение общинските патрули да действат съвместно с полицията при сигнал за нередност и по време да дежурства. От ОДМВР отправиха покана към общинските инспектори да се присъединят към техните тематични проверки, които се правят по предварителен план заедно с други институции. От полицията призоваха за съдействие при забелязване на нередности, чрез незабавно сигнализиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама