Отстраниха следователя Иван Христов от Слънчев бряг, разследват го за корупция

13:32, 17 юни 16 25 937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата разследва работата на следователя Иван Христов в Слънчев бряг. Това заяви в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.  

Днес окръжният прокурор на Бургас е издал заповед, с която закрива работното място на следователя в полицейското управление в Слънчев бряг. Иван Христов, който от няколко дни е в болнични, е преместен в Бургас.

Магистрати от Софийска градска прокуратура са извършили множество активни действия по разследването. Всички техни действия са свързани с Иван Христов, с начина, по който той работи, с начина, по който той упражнява търговска дейност в курортния комплекс и с начина, по който рефлектира неговото пребиваване на територията на Слънчев бряг върху цялостната работа. Заведение, което се свързва с въпросния следовател, е било подложено на щателна проверка от НАП, каза Цацаров и добави, че предстоят още действия от звеното „Антикорупция“, което разследва магистрати.

„Подобен начин на работа, на живот и на демонстрация от представител на съдебната власт е недопустим и след като е бил толериран толкова време на местно ниво, ние ясно показваме, че това няма да продължи по никакъв начин“, категоричен е главният прокурор.   

Цацаров добави, че няма данни за политически чадър над криминални лица. Но не могат да бъдат изключвани такива връзки по никакъв начин както с представители на МВР, така и с такива на съдебната власт.

Относно случая с престрелката в заведението „4 you“, при която беше ранен Митьо Очите, мнението на главния прокурор е, че става въпрос за спор за територия, която е източник на доходи от престъпна дейност.

„Пресата въведе сполучливото определено „наркомясто”. Този спор за територия в крайна сметка е намерил някакъв опит за решение в инцидента на 8 юни”, заяви Цацаров.

Главният обвинител на държавата съобщи, че в разследването за престрелката в Слънчев бряг са ангажирани 10 разследващи полицаи, 25 оперативни работници от състава на МВР, 15 експерти. До момента са извършени 15 огледа на местопроизшествието, разпитани са 84 свидетели, като тяхната бройка вече може да е по-голяма, тъй като все още текат процесуално-следствени действия.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 04:19, 05 авг 23

Оо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама