Gipsy Kings на благоевградска сцена

13:38, 17 юни 16 / Любопитно 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едни от най-популярните френски музиканти Gipsy Kings (Джипси Кингс) откриват тази вечер в Благоевград второто издание на фестивала "Франкофоли".

Световните звезди  бяха посрещнати преди важната репетиция на площада в града от кмета Атанас Камбитов.  

Джипси Кингс дадоха и първата си пресконференция, спомниха си с вълнение за първата изява. 

"На плаж в Сен Тропе преди доста години срещнахме Бриджит Бардо, прехласнахме се по нея и камерите и извадихме китарите. Това ни беше първата и значима за творческото ни присъствие изява", казаха изпълнителите.

Музикантите заявиха, че снощи в Благоевград са били пленени от българската музика. Даже не гледали мачовете от Европейското и заложили на нашите изпълнители. 

"Музиката ни е в душата. Бихме направили съвместно парче с български певци и музиканти. Харесваме България, идвали сме вече тук и публиката ни приема радушно. Харесваме и вашата кухня", изтъкнаха двамата от Джипси Кингс, които са от малкото звезди, които не са проявили никакви претенции към организаторите на фестивала в Благоевград.

През 1987 г. издават първия си албум „Джипси кингс”, който за кратко става мултиплатинен. Нoсители са на много награди, сред които „Грами” и „Латино Грами”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама