Условни присъди и глоби за бежанците край Елешница

13:58, 17 юни 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Гоце Делчев приключи разследването по досъдебно производство, образувано срещу чужди граждани, задържани в близост до Банско за незаконно преминаване през границата на България.

На 15 юни сутринта, на пътя Разлог – Якоруда – Юндола, при разклона на с. Елешница, служители на реда от Банско и патрул на Гранична полиция задържаха група от 23 лица, предвижвали се през полето.  Чужденците успели да преминат зелена граница и да влязат във вътрешността на страната. Сред мигрантите от Сирия имало и 8 непълнолетни лица, информираха от прокуратурата.

На следващия ден Районна прокуратура – Гоце Делчев внесе за одобрение в съда сключените споразумения със защитниците на четиринадесет пълнолетни чужди граждани за извършени от тях престъпления по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс - преминаване през границата без разрешение на надлежните органи на властта.

Съдът одобри всички споразумения и наложи на обвиняемите наказание- условно лишаване от свобода за три месеца, с изпитателен срок 3 години.

Наложени са и глоби в размер по 100 лева за всеки.

Срещу един от задържаните чужди граждани е образувано дело за незаконно превеждане на лица през границата на страната. 

Той е действал с още двама български граждани, които са се предвижвали с пилотен автомобил, и  са били задържани близо до гр. Благоевград. Тримата са задържани за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното им оставане в ареста. 

Повдигнато им е обвинение в извършване на престъпление по чл. 280 от Наказателния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама