Кметски суеверия в Пловдив, ремонтът на "Коматевско шосе" тръгва след курбан (снимки)

13:58, 17 юни 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив гони зли сили и даде рибен курбан в църквата "Св.Прокопий", моли да няма спънки за ремонтите в града. "Дадохме курбана за здраве и за започване на ремонта на булевард "Коматевско шосе", каза Тотев. Отец Стоян благослови хляба и рибената супа, направена от 100 кг шаран, толбстоб и пъстърва, която раздадохме на хората от квартала.

"При всяка наша крачка по реализацията на договора с Европейската банка за възстановяване и развитие за ремонт на булевардите „Коматевско шосе“, „Руски” и „6-ти септември” и изграждането на булевард „Северен“ все се случва нещо, което забавя проекта и всичко се проточва във времето. Непрекъснато имаме нови и нови пречки. Като например, че в края на 2015 година осем имота в близост до изграждането на новия булевард "Северен" са върнати на собствениците им. Като цяло не става въпрос за големи имоти, но части от тях попадат в бъдещия път", заяви още Тотев.

"Въпреки че в Община Пловдив сме готови с подготовката за строителството – откриване на площадки, разрешителни, ПУП-ове, към момента на тяхното влизане в сила, не е имало проблем с въпросните осем имота, защото в същото време са вървели реституционни дела. Сега собствениците им предявяват претенции със съответните документи и решения на съда", обясни кметът на града.

"Проектът за реконструкция на четирите булеварда по желание на Европейската банка за възстановяване и развитие е с един изпълнител за целия град, което означава, че откриваме строителната линия навсякъде по едно и също време. Заради тези осем имота обаче подадохме искане до банката за замразяване на клауза от договора, с което да ни се даде възможност да разделим проекта на четири и за всеки от булевардите да стартираме ремонтите по отделно", поясни Тотев.

Той е категоричен, че Община Пловдив ще поиска 1 година отсрочка за булевард "Северен" ще искаме една година отсрочка, за да се проведат отчуждителните процедури.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама