Изправят пред съда в Разград рецидивист, извършил за половин час два грабежа на жени

13:59, 17 юни 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Разград изправя пред съда рецидивиста Сашо И. от Варна, извършил за половин час два грабежа на жени. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

На 25 септември 2015 год. 24-годишният Сашо И. се срещнал със свой познат от варненския затвор, където двамата изтърпявали ефективни присъди за извършени престъпления. До сутринта двамата пили в дискотека „Пайнер“ в Разград. На излизане от дискотеката Сашо признал на своя познат, че ще извърши грабежи над случайни минувачи, за да си набави пари.

В 7,30 часа той забелязал жена, която използвала проходилка, за да се придвижва. Промъкнал се зад гърба й, издърпал със сила пазарската чанта от ръцете й и побягнал. След като се отдалечил, открил в чантата на жената само бутилка с минерална вода.

Половин час по-късно подсъдимият видял друга жена, която се прибирала от кварталния магазин с покупки. Издебнал я в гръб, издърпал със сила чантата, в която имало портфейл с 50 лева и хранителни продукти, и побягнал. С парите от грабежа си купил билет за Варна.

Стойността на отнетото при двата грабежа е 75 лева.

24-годишният мъж е осъждан. В момента той е във варненския затвор, където изтърпява наказание лишаване от свобода  от 2,10 г. по присъда на Варненския окръжен съд  за същото престъпление, извършено на 21 февруари 2015 г.

Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд на 5 юли 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама