В края на юни прокуратурата ще се произнесе по случая с убития афганистанец край Средец

14:37, 17 юни 16 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докъм 23-24 юни наблюдаващият прокурор ще се произнесе по делото за убития край Средец афганистанец, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Бургас.  

Всички действия по разследването на случая са приключили. Причината за забавянето е реализирането на правата на пострадалите – роднините на загиналия афганистанец. С оглед на специфичната обстановка в родината му, използването на нормалните механизми на международната правна помощ за тяхното уведомяване на практика е невъзможно. Министерството на външните работи е използвало всички налични механизми, включително и чрез посолството ни в Кабул.

Цацаров каза, че обвиняем до момента няма. Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев, чийто изстрел с пистолет се оказа фатален за афганистанеца, е разпитван само в качеството му на свидетел.  

Припомняме, че на 15 срещу 16 октомври 2015 г. Хамбарлиев стреля във въздуха под известния Аврамов мост, за да спре група бежанци, нелегално проникнали в страната. Куршумът обаче рикошира в моста и уби единия от групата афганистанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама