Деца, преборили рака, отиват на „Световните игри за победители“ в Москва

14:40, 17 юни 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година български деца, преборили рака, ще вземат участие в Световните „Игри за победители“ в Москва. От сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ тази година ще зарадват 15 хлапета от страната. Представителите на морската столица са 4, каза за Varna.topnovini.bg Петя Александрова. Организатор на събитието е руският Благотворителен фонд „Подари жизнь“, който осигурява престоя и изхранването на групата ни. Фондация „Български спорт“ пък финансира пътуването.

Отборът ни е сформиран от герои от всички кътчета на България, лекувани в клиниките в София, Варна и Пловдив. За трите години на участие в игрите те завоюваха над 30 медала в оспорвана битка с участници от цял свят. „Така те доказаха, че след историята на болестта следва историята на победата - основен девиз на игрите“, обясняват от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Миналата година българската група е била на второ място по завоювани медали - 17, като 7 от тях са били златни. В олимпиадата тази година участници от 16 държави на възраст от 7 до 16 години ще мерят сили в различни дисциплини - лека атлетика, плуване, тенис на маса, футбол, шах, спортна стрелба. „Сървайвърите“, както ги наричат, ще се съберат в руската столица на 29 юни. Надпреварата ще се проведе на стадиона на ЦСКА Москва.

Четирима членове на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ заедно с лекар от Детската клиника по хематология и онкология към МБАЛ „СВ. Марина“ във Варна ще пътуват с отбора ни от 15 момичета и момчета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама