Убитият британски депутат Джо Кокс получавала смъртни заплахи

14:48, 17 юни 16 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Лейбъристката партия Джо Кокс, която беше убита посред бял ден по време на публична изява в родния си град, се е оплакала, че е получавала запалахи. Това обяви полицията, цитирана от АФП.

Вчера очевидци разказаха, че 41-годишната представителка на парламента е била намушкана и простреляна при нападение пред библиотеката в Бристал, Западен Йоркшир.

Във връзка със заплахите срещу нея през март е бил задържан мъж, но той не е този, който бе арестуван вчера във връзка с престъплението.

„Полицаите са получили твърдения за злонамерени съобщения от депутатката Джо Кокс и през март са арестували мъж във връзка с разследването. Мъжът е получил полицейско предупреждение. Мъжът, който е получил предупреждение от полицията, не е този, който е в ареста в Западен Йоркшир”, се казва в съобщението на полицията.

Полицията обмисляла въвеждането на допълнителни мерки за сигурност за Джо Кокс.

Малко след нападението е арестуван 52-годишен мъж. Според британски медии той се казва Томас Меър и е привърженик на американско неонацистко движение. Сидетели на нападението твърдят, че Кокс е била простреляна със "старовремска" или "самоделна" пушка.

Пред вестници съседи разказали, че той е самотник, който в продължение на десетилетия живеел в района, но има индикации, че имал крайно десни убеждения.

След убийството на депутатката кампанията за референдума за оставане на Великобритания в ЕС бе прекратена.

Убийството на Джо Кокс разтърси Обединеното кралство. От вчера жители на Лондон оставят цветя пред британския парламент. Това е първото убийстово на британски депутат от 1990 г. насам и за първи път жена депутат става жертва на насилие.

Камерън отмени днешно събитие от кампанията в Гибралтар, която оспорвана британска територия на практика се намира в Испания. Това щеше да е първата визита на британски премиер там от 1968 г. насам. Свои събития отмени и защитникът на излизането на Великобритания от ЕС - бившият кмет на Лондон Борис Джонсън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама