В пловдивския филиал на Техническия университет очакват повече мотивирани бъдещи инженери

15:38, 17 юни 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-много кандидати  за  Техническият университет - филиал Пловдив се очакват от Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска области. В Пловдивския ВУЗ се записват също студенти и от Ямболска, Сливенска и Бургаска области.

Подаването на документи за студенти в Техническия университет - филиал Пловдив започва от понеделник 20 юни и ще продължат до 2 юли, а на 4 юли е тестът по математика, като първото класиране на бъдещите инженери ще бъде обявено на 9 юли. Реално on line кандидатстването в Техническия университет - филиал Пловдив започна още през месец март, когато по интернет се изпращаха сканирани документи. Очаква се най-голям интерес от кандидат-студентите за специалност "Компютърни системи и технологии".

Чуждестранните студенти в Техническия университет - филиал Пловдив са предимно от Турция и Гърция, като те се обучават предимно на английски език. Турските студенти предварително преминават през административни процедури, за да получат така наречените учебни визи за страната ни.

Новоприетите студенти за новата учебна година ще започнат обучение с новозакупени инженерни измервателни средства в лабораториите на университета. "Инженерните науки се развиват и студентите ни ще бъдат "в крак" с най-новите технологии, за да бъде обучението им с най-добро качество. Инженерните науки не са трудни за онзи, които имат желание и хъс да ги усвояват", заяви проф. Николов.

"Очаквам един нов мотивиран випуск бъдещи инженери с достатъчно знания и умения, които оценяват възможностите за добре платена професионална реализация тук в Пловдив и Тракия икономическа зона", заключи професор Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама