Нужни са $122 млн. за справяне със „Зика“, обяви СЗО

16:15, 17 юни 16 / Свят 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22 млн. долара ще са нужни за превенция и справяне с усложненията от вируса „Зика“, който се разпространява в Южна Америка и причинява увреждания при бебета, обяви Световната здравна организация (СЗО).

От здравната агенция на ООН подчертават, че е необходимо да се обърне специално внимание на подкрепата на жени и момичета в детеродна възраст. Съвместно с Панамериканската здравна организация е разгледана стратегия за това как да се справят с пренасяния от комари вирус. 

Освен в Латинска америка вирусът се разпространи и в Европа и САЩ. Американските здравни власти обявиха, че в страната са се родили три бебета с вродени дефекти, свързани със заразяването със „Зика“ по време на бременността на майките им. Регистрирани са и три случая на спонтанни аборти, свързани със Зика.

Генералният директор на СЗО Маргарет Чен заяви, че вече има много информация относно това как „Зика“ се разпространява, последствията от инфекцията и как да се контролира, откакто здравните власти изложиха първоначалните си планове за действие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама