СДВР се закани: Без маскирани, пияни и въоръжени на „София Прайд“

17:03, 17 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден преди провеждането на деветото шествие „София Прайд 2016“ и протестът срещу него столичната полиция разпространи информация за участниците в двете мероприятия. От пресцентъра на СДВР съобщиха, че от 17.00 ч. ще се състои мероприятието на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, а 30 мин. по-късно – на социалното шествие –протест.

Уведомителни писма за двете мероприятия са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция“, ще бъдат ангажирани в обезпечаване на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

В района на Княжевската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони.

Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове).

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, убеждават от вътрешното министерство.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждане на парада и социалното шествие да проявят толерантност към участниците, за да бъде запазена обществената сигурност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама