Полина Макаева спечели квота за участие на Световно първенство

17:17, 17 юни 16 / Спорт 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С резултат от 48.38 м на Националния шампионат по хвърляне на диск за жени, състезателката на плевенския АК "Георги Дъков" Полина Макаева спечели сребърен медал и квота за участие на Световното първенство в Полша. Хубавата новина съобщи старши треньорът Галя Николова. В дисциплината първа стана Рената Петкова, която също е възпитаник на Галя Николова, но в момента е състезател на Национална спортна академия.

По време на шампионата, проведен в столицата, атлетите на АК "Георги Дъков" се представиха повече от блестящо. Общият брой на медалите е 7 - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

С шампионска титла се върна Яна Копчева, която стана първа в дисциплините мятане диск (37. 98) и тласкане гюле (13. 98м) от надпреварата при момичетата до 16 г.

Отлично се представи и Венелина Петкова, която спечели злато при хвърляне на копие (36. 23м) и 4-то място при тласкане на гюле с резултат (10. 64м) за момичета до 16г.

Геновева Иванова взе бронзово отличие при хвърляне на копие за жени, като постигна резултат от 39. 60 м. Постижението и дава място за участие в Балкански игри за девойки старша.

Лидия Борисова също се класира на трета позиция (33. 79м) при хвърляне на копие, като постигна и пети резултат при мятане на диск.

Бронзов медал завоюва и Радан Илиев, който стана трети на хвърляне на чук (53. 48м) и пети на диск от надпреварата при момчетата до 16 г.

Добре се представиха Гергана Стоенчева, Александър Стоенчев, Стефан Лалов, Виктор Цветанов и Георги Георгиев.

"Чудесно представяне на нашите състезатели. Изживяхме прекрасни емоции. Пожелавам приятна почивка на всички, за които състезателната година приключи", коментира Галя Николова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама