Прочула се със скандална ограда фирма пак ще стопанисва плаж в Кранево

17:33, 17 юни 16 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прочулата се със скандалнатга ограда по средата на плажната ивица в Кранево фирма „Ефект 3” ООД от София отново ще е наемател на плажа „Кранево – Международен детски лагер“. Това става ясно от заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която тя определя спечелилия втория търг за отдаване под наем на този морски плаж.

Столичната фирма е била единствен кандидат.

 Търгът се е провел  при начална цена от 6 744,46 лева за година. Фирмата-кандидат е предложила наемна цена от 6800 лева, без ДДС или 8160 лева с ДДС.

Със заповедта на министъра „Ефект 3” е определена за избрана за наемател и към нея е отправена покана за подписване на договора.

Името на фирмата на хотелиера Георги Димитров Цурев нашумя миналата година като наемател на плажа на Международния пионерски лагер е фирма "Ефект-3" ООД. Тогава тя изгради по средата на плажната ивица ограда, която разделяше пясъчната ивица на две, досущ като в бежански лагер.

Дружеството стопанисва плажната ивица с договор за 5 години от 2011 до 2016 година като заплащаше почти два пъти по-голям наем от постигнатия сега - 15 хил. лв. годишно.

"Ефект-3 ООД" придобива и имота на бившите бунгала на Международния пионерски лагер в Кранево чрез апорт точно преди 10 години, в последните дни на правителството на Симеон Сакскобурготски.

След публикуване на снимката от плажа в Кранево бе назначена проверка от ДНСК и Агенцията по кадастъра, които установиха, че оградата е незаконна, съоръжението на бившия Международен пионерски лагер в Кранево е изпълнено през 2013 г., без издадено разрешение за строеж. След това оградата бе премахната.

Досега министерството е обявило избраните наематели само на още два плажа в областта – пред „Двореца” в Балчик и „Божурец-Топола 2”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама