Караненов-младши оглави структурата на КРИБ в Бургас

17:36, 17 юни 16 25 5726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младият бизнесмен Стоян Караненов оглави структурата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Той е избран за председател на Управителния съвет на местния клон от централното ръководство на най-голямата организация на бизнеса в България. Името му беше обявено от изпълнителния директор на националния КРИБ – д-р Евгений Иванов, по време на официалното откриване на бургаския клон. Заместник-председатели на КРИБ-Бургас станаха Николай Николов от фирма „Билдникс” и Стефан Джамбазов от „Вая 7“. За председател на Контролния съвет е избрана Валя Стойчева от „Балкан трейд“.

Стоян Караненов е съуправител заедно със своя баща Димитър Караненов на фирмата „Булгариен Директ Райзен“, чиято собственост е 5-звездният бургаски гранд хотел „Приморец“. Завършил е икономика в Германия преди 12 години, специализирал е в София. Караненов-младши е избрал да се завърне в Бургас и да развива бизнес в морския град.

„С удоволствие бих вървял по стъпките на Димитър Николов (първия координатор на КРИБ в Бургас – б.р.) като един от успешните хора в страната. Кмет няма да ставам. Това, което ще правя, е да работя за по-добра чуваемост на вашите проблемите с държавния апарат, така че да изгладим бизнес климата, да създадем нови работни места, да привлечем инвестиции“, обърна се Стоян Караненов към присъстващите в първото си слово като председател на КРИБ.

Бургаският е дванайсетия клон на КРИБ в страната. В неговото учредяване участват около 40 фирми, целта е догодина броят да нарасне до 80. Представени са различни сектори – строителство, земеделие, недвижими имоти.

Първото събитие на КРИБ в Бургас ще бъде кръглата маса „Да на българските региони“, което ще се проведе в Морското казино на 21 юни. На него са поканени да присъстват двама министри – на икономиката Божидар Лукарски и социалният Зорница Русенова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама