Прокуратурата протестира отказа за постоянен арест на обвинен в отвличане

17:38, 17 юни 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура  във Варна внесе протест срещу днешното определение на Варненския окръжен съд, с което се отказва налагане на постоянна мярка за неотклонение на мъж, обвинен в отвличане на 18-годишно момиче. Престъплението е извършено на 14 юни, припомниха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Според обвинението 53-годишният Ю. Мирчев отвлякъл от центъра на Варна момичето с инициали Т.П. и го закарал в гората край с. Каменар. По време на похищението е бил и въоръжен.

Съдът не намери достатъчно доказателства, че става въпрос за отвличане, съобщиха от пресслужбата му по-рано днес. Т.П. през цялото време е имала възможност да комуникира както с приятеля си, така и с органите на МВР, както и да опита да обясни къде се намира.

Според Мирчев момичето се качило в колата му в района на Централната поща. Двамата били тръгнали  за мед, но автомобилът се развалил близо до Каменар и той платил на такси, за да я върне обратно.

В колата на обвиняемия е имало газов пистолет, с който момичето е стреляло в гората, съобщиха още от съда. Наличието на оръжието в автомобила обаче не било достатъчно основание да се счита, че мъжът е бил въоръжен. Мирчев не е осъждан, има постоянен адрес и според съда няма опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама