Не смогваме с работна ръка, където построихме магистрали, хвали се Борисов

17:42, 17 юни 16 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Толкова са много заводите там, където построихме магистрали, че не смогваме с работна ръка. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред ръководителите на над 100 компании, членуващи в Германско-българската индустриално-търговска камара, съобщиха от сдружението. Той е бил гост на общото събрание на организацията.

Премиерът е подчертал, че полага усилия за развитие на Северозападна България, за да могат да се увеличат инвестициите в региона. 

Борисов е насочил вниманието към факта, че въпреки сложната ситуация България има своите успехи и предимства: ниски данъци, растеж от 3%, новоприетият Закон за съдебната власт .

Премиерът е подчертал, че България използва средствата от Европейския съюз по възможно най-рационалния начин. "И вие самите се възползвате всеки ден от тях", обърнал се е премиерът към участниците в общото събрание. Според него европейските фондове в България са от полза за германските инвеститори, от една страна – чрез пряко участие на самите тях в обществените поръчки, а от друга – непряко чрез производството и спедицията.

Борисов е заявил, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране". В изказването си премиерът е коментирал проблемите пред страната, между които бежанската криза и засега оставането извън Шенгенското пространство. По отношение на отстояването на позициите на България пред Европейския съюз Борисов е подчертал: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама