Украински автобус с над 50 пътници бе задържан на ГКПП – Дуранкулак

18:19, 17 юни 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 20 часа 51 туристи от Украйна се е наложило да престоят на граничния пункт Дуранкулак, след като се оказало, че автобусът, с който пътуват, е без валидна винетка.

По информация на Topnovini.bg, автобусът с украинска регистрация е превозвал пътници от Украйна до България и обратно. Той е бил задържан от митничарите на контролния пункт миналата нощ, тъй като било установено, че дължи такса. Дежурният митничар поискал от шофьора да я плати, но той отказал. След това от Агенция „Митници” – Варна,  е дадено разпореждане автобусът да не напуска страната, докато въпросната такса не бъде платена.

Пътниците, които били с изрядни документи, се разгневили от нощното задържане. Образували дори жива верига на граничния пункт и настояли за намеса на властите, както и да им се осигурят храна и подслон.

Екипи на Гранична полиция също са пристигнали на място.

От пресцентъра на Агенция „Митници“ потвърдиха за Topnovini.bg, че е имало такъв случай.

Автобусът е бил спрян, защото е имал редовни документи само в едната посока – на влизане у нас, но не и за обратната. След като шофьорът е отказал да плати необходимата такса, автобусът е спрян. Поради това пътниците са останали за известно време на граничния пункт. Днес ги е прибрал друг автобус.

Най-вероятно винетката на автобуса е изтекла през времето между влизането му у нас и напускането на страната и шофьорът е решил да не купува нова. С отказа си да плати той е бил некоректен не само към българската държава, но и към пътниците, които е превозвал, коментираха още от Агенция „Митници“. Оттам посочиха, че туристите са били извозени днес с друг автобус.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама