Бъчварова: Понеделник решаваме дали искаме още помощ от Полша за границите

18:35, 17 юни 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще направим подробни разчети и в понеделник ще може да кажем дали ще допълнително помощ от Полша за опазването на българските граници. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която днес се срещна на ГКПП “Капитан Андреево” с колегата си Мариуш Блашчак.

“В момента по българските граници патрулират общо 21 полски граничари. Ние сме в ситуация, в което не трябва да се обръщаме за помощ, ние получаме предложения за такава, което е достойно”, каза още тя.

Блашчак заяви, че полското правителство смята, че е по-добре, вместо да се приемат мигранти от Свеверна Афррика, те да не се допускат и да се засили граничния контрол. По последните данни миграционният натиск към България е намалял с 30%. Потокът е намалял, но не трябва да считаме това за установено положение и ние имаме готовност да се справим с различни варианти, ако натискът към странта се увеличи, каза Бъчварова.

Тя съобщи, че няма информация за 1 500 души, които чакат в Одрин. за да влязат в България. По думите й, Турция е направила мълчалив отказ за приемането на 200 бежанци от България. В рамките на установения законов срок има липса на отговор от Турция. Профилът на 200-тее бежанци не е по-различен, уточния Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама