Забраниха на руските лекоатлети да участват на Олимпиадата в Рио

18:55, 17 юни 16 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната федерация по лека атлетика забрани на руските състезатели в дисциплината да участват на олимпийските игри в Рио де Жанейро, съобщава „Гардиън“.

Асоциацията отказа да възстанови членството на Руската федерация по лека атлетика, тъй като не са изпълнили критериите за отмяна на забраната.Организацията взе решението по време на среща във Виена.

Очаква се следващата седмица Международният олимпийски комитет (МОК) да предложи компромисен вариант, за да могат доказано чистите руски атлети да се впуснат в надпреварата в Рио де Жанейро.

Руската атлетика беше наказана през ноември в следствие на доклада от 325 страници на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (WADA). Заключенията бяха, че в страната има развита допинг програма, покровителствана от държавата, включително и участие на службите в допинг измамите.

Спортният министър на Русия Виталий Мутко се извини затова, че мамещите атлети не са били залавяни в Русия, но отрече, че държавата стои зад това. Той твърди, че Русия реформира своята антидопингова програма.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама