Румяна Бъчварова: В понеделник решаваме искаме ли още помощ от Полша за границите

18:59, 17 юни 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ще направим подробни разчети и в понеделник ще можем да кажем дали ще искаме допълнителна помощ от Полша за опазване на българските граници". Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова, която днес се срещна на ГКПП Капитан Андреево с колегата си Мариуш Блашчак.

"В момента по българските граници патрулират 21 полски граничари. Ние сме в ситуация, която не трябва да се обръщаме за помощ, а получаваме предложения за такава. Което е достойно", каза още Бъчварова.

Блашчак заяви, че полското правителство смята, че е по-добре вместо да се приемат мигранти от Северна Африка е да се засили граничния контрол.

По последни данни имиграционият натиск към България е намалял с 30 процента. "Потокът е намалял, но не трябва да считаме това за установено положение. Ние имаме готовност да се справим с различни варианти, като натискът се увеличи", посочи Румяна Бъчварова. 



Тя съобщи още, че няма информация за 1 500 души, които чакат в Одрин да влязат в България.

По думите й Турция е направила "мълчалив отказ" за приемането на 200 бежанци от България. В рамките на установения законов срок има липса на отговор от Турция. Профилът на 200-те бежанците не е по-различен от този, който се залавят всеки ден. Групата дори вече има издадени документи, който са изпратени в Турция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама