Деца в Русе с първи стъпки в танца и спорта

08:57, 19 юни 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В залата по акробатика в комплекс „Локомотив”, деца и родители имаха възможността да присъстват на открит урок на тема „Акробатика и салса”. Той е в рамките на проект „Акробатика и здраве” на акробатичен клуб „Локомотив – Русе” - част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” и осъществен с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

Инициативата, в която се включиха деца на възраст от 6 до 13 години, започна с лекция на Ангел Филиповски, треньор по спортни танци към Салса клуб „Фламинго”, който показа на присъстващите основните стъпки в салсата и привлече за танци не само малките, но и техните родители, съобщиха още организаторите на събитието.

Събитието продължи с урок по акробатика и скачане на батут с треньора Иван Лазаров, а за финал състезателите от акробатичен клуб „Локомотив – Русе” Димана Стефанова, Петър Ангелов, Десислав Ангелов, Кристиян Ангелов, Русина Николова, Мартин Станчев Светослав Георгиев и Мартин Стоянов показаха изпълненията си за предстоящото състезание. За всички участници накрая имаше и здравословна почерпка.

Това е вторият открит урок от проекта „ Акробатика и здраве”, като първият се проведе на 21 май, под мотото „Акробатика и хранене” с д-р Свилен Лазаров. Очакват се още срещи на тема „Акробатика и балет”, „Акробатика и йога” и „Акробатика и лечебна физическа култура”.

Желанието на организаторите е да повишат знанията на русенци за ползите от активния и здравословен начин на живот чрез спорт, както и да привлекат повече деца в спортната зала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама