Работилница за дигитални умения набира участници

09:20, 19 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Startup Factory стартира дейности по проект „Работилница за дигитални умения“ – одобрен в рамките на конкурса „Знание и растеж“, който е организиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и подкрепен от ВН – Социален  проект на Еконт.

Работилницата предвижда организирането на серия от тематични курсове, уъркшопи, демонстрации и менторски сесии, които са насочени към развитие на дигиталните и техническите умения на русенци, съобщават от пресцентъра на общината.

Няма ограничения за възрастта на участниците в курсовете на Работилницата за дигитални умения, а повечето от уъркшопите ще са подходящи за начинаещи без предварителни знания и опит. Заниманията ще бъдат ориентирани към разработка на конкретни проекти – прототипи, хардуерни продукти и др.

Участието в курсовете ще е безплатно, но Startup Factory си запазва възможността да одобри участници заявили желание за определен курс след кратко интервю и запознаване с тяхната мотивация и ангажираност. За някои от уъркшопите ще е необходимо участниците да ползват собствени преносими компютри.

Програма на курсовете на Работилницата:

1. Курс по 3D дизайн – стартира на 25 юни. 2. Курс по сглобяване и управление на дрони – стартира около 10 юли. 3. Курс за управление на проекти и ефективна комуникация – стартира около 25 юли.  4. Курс за основни дигитални умения (мейлинг, управление на съдържание, социални мрежи, форми и анкети, обработка на изображения, дигитални безплатни инструменти и др.) – стартира около 15 юли. 5. Курс по роботика – стартира в началото на септември или по-рано. 6. Курс по SEO или онлайн търговия. 7. Курс по основи на софтуерната разработка. 8. Курс за Google Adwords. 9. Курс Въведение в Ubuntu. 10. Други курсове.

Startup Factory разчита на обратната връзка и предложенията на потенциалните участници в Работилницата за дигитални умения. Може да споделите в кои тематични направления желаете да се организират уъркшопи и курсове тук. Организаторите ще ви информират за предстоящи инициативи, които отговарят на вашите интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама