Високо качество на обучение по чужди езици в модерно училище предлага СОУ „П. Р. Славейков”

10:08, 19 юни 16 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СОУ „П. Р. Славейков” е доказано име в чуждоезиковото обучение. Това още веднъж потвърдиха резултатите от матурата по английски език на зрелостниците от училището. Постигнатият среден резултат е впечатляващ – 5,31, като половината от явилите се 16 дванайсетокласници имат отлични оценки, а останалите – много добри.

„Аз съм изключително щастлива”, споделя техният класен ръководител и преподавател им по английски език Eлка Митева.

Александър Иванов е с резултат от държавния зрелостен изпит 5,99. Подчертава, че този успех се дължи на много труд – и на ученици, и на преподаватели. „С много учене по английски и добра подготовка от преподавателите ни”, споделя той. И подчертава, че учителката им по английски език е вложила огромно старание в тяхната подготовка  от 8 до 12 клас. За Александър и неговите съученици много важни са доверие и уважение към децата от страна на преподаватели, емоционалната връзка учител – ученик.



„Обстановката в СОУ „П. Р. Славейков” е изключително приятелска. Учителите са страхотни и те на първо място са ни приятели”, допълва той. „Успяват да преодолеят бариерата „учител-ученик” и се държат с нас, като с приятели, което е много . Много съм доволна от съучениците си, защото сме много добри приятели и винаги ще можем да си помагаме във всякакви начинания”, споделя Милица, която е в 8 клас.

Комфорт, сигурност и уют. Модерна материална база, без конкуренция предлага още СОУ „П. Р. Славейков”.  Базата е много добра. Специално за профила чуждоезиково обучение – английски език, изглежда луксозно и приятно, удобно, уютно, споделя Милица.

„Ако говорим за модерни училища, СОУ „П. Р. Славейков” е именно такова от гледна точка на съвременните критерии  за европейско училище като обстановка, като условия за развиване на възможности, защото имаме и специализирани езикови кабинети, специализирана компютъризирана библиотека, най-новата и модерна спортна площадка”, подчертава Eлка Митева.

Паралелката с чуждоезиков профил – английски език в СОУ „П. Р. Славейков” гарантира висококачествено обучение и възпитание.  Приемът е след завършен 7-ми клас. „Отговаряме на всички важни критерии за получаване на едно добро ниво. Целият преподавателски екип и в частност колегите по английски език са много добри професионалисти и работят с много голямо желание. Опитваме се да изградим връзка между учители и ученици, включително и емоционална. Когато това се случи, нещата по отношение на обучението също се получават”, споделя Елка Митева.



Чуждоезиковото обучение в СОУ „П. Р. Славейков” е 5 години и е по учебния план на eзиковите гимназии. Задължително изучаване на втори чужд език по избор: немски или руски – 9 – 12 клас. Учениците получават отлична подготовка за държавните зрелостни изпити, което им дава възможност да продължат образованието си в университетски специалности по всички изучавани предмети. То гарантира успешно представяне на изпити за международно признати езикови сертификати: TOEFL , SAT, CAE, CFC. Дава възможност за успешна професионална реализация в сферата на туризма като екскурзоводи, администратори, аниматори. Осъществява се от опитни и квалифицирани преподаватели.

Чуждоезиковото обучение в СОУ „П. Р. Славейков” дава добър старт за надграждане в образованието на славейковци у нас и в чужбина.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама