Пловдивчанин спечели колоездачното изкачване на връх Аида

10:15, 19 юни 16 / Спорт 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанинът Веселин Мичев с време 23.47 минути стана абсолютен победител в колоездачното изкачване на връх Аида в курорта Минерални бани. В надпреварата, която се проведе в събота за втора поредна година, се включиха над 50 колоездачи от 13 клуба в страната. Най-възрастният състезател бе 81-годишният Стефан Бахаров от Сливен.

Проявата беше организирана по повод Деня на община Минерални бани от клуба по колоездене в Хасково и общинското ръководство.

"Миналата и тази година идвате тук и си отивате за един ден, моето виждане е това състезание да бъде доразвито така, че да оставате поне два-три дни. Така хората ще могат да ви се порадват повече, а и вие ще можете да усетите тяхното гостоприемство още по-добре", каза на състезателите кметът на общината Мюмюн Искендер. Той получи от организаторите специална грамота за най-бърз и точен кмет.

Наградният фонд предвиждаше по 80 лв. за първо място във всяка категория, 50 лв. за второ място и 30 лв. за трето. Освен това първият, изкачил върха, от всяка група получи плакет, а победителят разля шампанско, както се прави на всяко състезание.

Празничните прояви продължиха вечерта в Летния театър с концерт на фолклорните формации при НЧ "Заря 1957"” в Минерални бани и изпълнения на Народен оркестър "Топлика" с ръководител Атанас Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама