"Плаващите кейове" на Кристо в Италия бяха затворени поради лошо време

11:45, 19 юни 16 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арт инсталацията "Плаващите кейове" на българския авангардист Кристо, открита за посещение вчера за хилядите желаещи да "ходят по вода", се наложи да бъде закрита снощи поради рязко влошаване на времето в района на северното италианско езеро Изео, предаде БТА, като се позовава на ДПА. Най-новият проект на прочутия български творец предизвика огромен интерес в Италия.

Вчера сутринта "Плаващите кейове" бяха открити за хилядите най-нетърпеливи посетители, които искаха да се разходят по водите на красивото планинско езеро Изео, по водите на което е "опъната" 3-километровата плаваща алея, състояща се от 220 хиляди полиетиленови куба с гъста плътност, покрити със 100 000 квадратни метри жълто-оранжево платно и прокарани по водната повърхност. 

Тази сутрин, още в 6 часа, стотици чакаха "Плаващите кейове" да отворят.



Посетителите на опашка да се разходят по водата на "Плаващите кейове", снимка: от официалния Twitter акаунт на Floating Piers

"Плаващите кейове" водят първо от град Сулцано до остров Монте Изола, а после и до островчето Сан Паоло, което е частна собственост и което ще може да се види само отвън. Платформата е широка 16 метра и висока приблизително около 35 сантиметра над водата. 

Все още не е ясно кога "Плаващите кейове" ще бъдат отново отворени за посетители. Това очевидно ще бъде свързано с метеорологичните условия. Плаващата алея ще бъде отворена за посещения до 3 юли, в зависимост от капризите на времето. 

Твърди се, че сред видните личности, които може да се разходят по кейовете на Кристо, ще бъдат актьорите Леонардо ди Каприо и Брад Пит, и премиерът на Италия Матео Ренци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама