Един е кандидатът за наемател на “Фабулис” в Шумен

12:27, 19 юни 16 25 942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

“Гранд Арена” ООД е фирмата, която е проявила интерес и е подала документи за в обявения конкурс за отдаване под наем на спортно-развлекателен комплекс Фабулис” в Шумен.

Комисията от Община Шумен е разгледала документите на фирмата, представила е протокола, в който е отбелязано, че фирмата печели конкурса, на директора на ОП за “Туризъм, публични прояви и атракции”, под чието управление е “Фабулис” и до две седмици се очаква “Гранд Арена” ООД да сключи договор за наем.

Справка в Търговския регистър показва, че данните за “Гранд Арена” ООД в него са от 9 май 2016 години. Управител на фирмата е Ивелин Цеков Иванов, а съдружници са Симеон Ивелинов Цеков и италианският гражданин Марко Джиротто.

Седалището и адресът на управление на фирмата е в София, район р-н Средец, ул. “Й.В.Гурко” №52.

Посоченият от фирмата адрес за кореспонденция с НАП е в Шумен на улица “Дедеагач” №25

Предметът на дейност на фирмата, посочен в Търговския регистър е: производство на текстил и изделия от текстил, внос/износ на всички видове тъкани, аксесоари, готови облекла, производство на стоки с цел продажба, търговия на едро и дребно с всякакъв вид промишлени и хранителни стоки и селскостопанска продукция, външнотърговска и външноикономическа дейност, комисиона, спедиционна, складова дейност, търговско представителство и посредничество, хотелиерска, туристическа рекламна, информационна и програмна дейност, откриване и експлоатация на заведения за обществено хранене, издателска и печатарска дейност, извършване на транспортни услуги, покупка, строеж, ремонт и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, производство на хранителни продукти, производство на напитки, както и всяка друга дейност, която не е забранена изрично от закона.

Според обявения от Общината конкурс за отдаване под наем на “Фабулис” ако сключи договорът с Общината “Гран Арена” ООД ще вземе комплекса под наем за срок от 10 години.

В условията на конкурса е посочено още, че началната наемна месечна цена за целия обект е в размер на не по-малко от 2500 лв. (две хиляди и петстотин лева).

Фирмата трябва да запази предназначението на обекта и да направи минимален размер на инвестиции в имота, включително неотложни СМР, извършени в срок до 6 месеца от сключването на договора – 200 000 лв. (двеста хиляди лева).

При необходимост от основен ремонт на части от обекта, СМР се извършва от наемателя след предварително съгласуване с Община Шумен. Въз основа на приемателен протокол от комисия, назначена със Заповед на кмета на Община Шумен, разходите за извършване на СМР могат да се прихващат от дължимия наем.

Наемателят се задължава да заплаща всички консумативни разходи за своя сметка (вода, електроенергия, охрана, такса смет и др.)

Всички разрешителни, съгласувания и формалности за пускане на имота в експлоатация са за сметка и на отговорност на наемателя.

Община Шумен и Общинско предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции" могат да ползват безвъзмездно обекта или части от него при провеждане на мероприятия с общинско значение.

През месец март тази година Община Шумен обяви, че ще търси нов наемател на “Фабулис”.

През февруари администрацията предприе действия за разваляне на договора с предишния наемател фирма “Ексит”. Фирмата спечели обявеният през 2014 година конкурс и взе под наем комплекса. В продължение на две години обаче “Ексит” не изпълни параметрите на сключения договор за наем и така и не отвори спортно-развлекателния комплекс.

След като Община Шумен си върна собствеността над сградата комисия установи куп нередности и лошо стопанисване на обекта от “Ексит”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама