Фотоизложба проследява последните 21 години на ММФ „Варненско лято“

14:31, 19 юни 16 / Култура 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба с около 100 фотографии проследява последните 21 години на Межуднародния музикален фестивал „Варненско лято“, чието юбилейно 90-о издание бе открито официално снощи във Варна. Автор на всички творби е Росен Донев, който е поканен през  1995 г. от тогавашните организатори от дирекция „Култура и духовно развитие“ при община Варна да документира всичко, случващо се на фестивалните сцени.

„Живея от „Варненско лято“ до „Варненско лято“, времето ми е разпределено и съобразено с фестивала. За мен „Варненско лято“ е моята Нова година“, споделя Росен Донев, докато реди фотографиите си, събрани в 21 пана. Откриването на изложбата е довечера в 20 ч. в Градската художествена галерия „Борис  Георгиев“.

Час преди това на същия адрес започва концерт на словенския кларинетист Дарко Брлек и варненския струнен квартет „Добри Христов" в състав: Красимир Щерев – цигулка, Евгения Паскова – цигулка, Румяна Петрова – виола, и Ваня Николчева – виолончело. В тяхно изпълнение ще звучат творби от Моцарт.

Дарко Брлек е с многостранни музикални интереси. Освен блестящ солист той е и активен член на различни камерни състави, концертира в Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка, записва за радио и телевизионни и звукозопасни компании. Бил е директор на операта в Любляна, артистичен директор на фестивала в Любляна. От 2005 г. е президент на Европейската асоциация на фестивалите - организация, в която ММФ „Варненско лято“ членува от 1987 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама