Учителският събор е за преподаватели, а не за министри, скараха се от БСП

15:06, 19 юни 16 / Политика 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният учителски събор ще събере учителите, но не и разбитите традиции в образованието и достойнство на преподавателите. Този позицията разпространиха от пресцентъра на БСП във връзка инициативата на Министерството на образованието и науката, с която събра хиляди преподаватели от цялата страна в зала „Арена Армеец“ в София.

Социалистите се обръщат към образователния министър Меглена Кунева с думите, че когато кани интелигентцията на България, трябва да има какво да ѝ кажете.

„И по-важно – да чуете какво тя ще каже. На този двучасов форум ще има време само за вашето представяне. И все пак пътят, който ще изминат учители от цялата страна, за да чуят вас и екипа ви, ще има смисъл, ако признаете какво правите с българското образование“, убедени са на „Позитано“ 20. 

Левицата иска от Кунева да признаете, че с новия закон се закриват училища в малките населени места и там никога повече няма да се чуе училищен звънец, „нищо, че сте го сложили за лого на събора“.

„Да кажете в очите, че някои от присъстващите в зала „Арена Армеец” скоро ще трябва да си търсят нова месторабота“, призовават от БСП.

Според членовете на столетницата министърът на образованието трябва да признаете, че със затварянето на училища се увеличава броят на отпадналите ученици. „Може би и това целите след катастрофалните оценки от външното оценяване след 7-ми клас – по-малко ученици, по-малко двойки“, продължава с разсъжденията опозицията. 

В съобщението пише още, че два часа са малко за проблемите на образованието и призовават Кунева да си спести речите и даде думата на учителите.

„Защото вие може би никога повече няма да сте образователен министър, но хората срещу вас ще останат учители цял живот - тяхното е призвание, а не професия“, допълват още от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама