"Следи по водата" разказва за българския водомоторен спорт

15:12, 19 юни 16 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Следи по водата" е поредната книга на дългогодишния журналист и автор Александър Недков. В нея той представя българското присъствие и принос във водомоторния спорт, като продължава темата с това издание с богата информация и интересни факти и събития.

"Иска ми се, имам желание, водомоторният спорт, един красив спорт, един упражняван отдавна в България спорт, да стигне до повече хора. Защото не живеем във време, в което водомоторният спорт в България се развива по най- добър начин.

Опитаха разни федерации, не се получи. Е, дадоха всичките там, които минаха като председатели и други, някакви пари, но без душа хора, не са от спорта", каза за Topnovini.bg Александър Недков.

"В Управителния съвет има хора, те ми се сърдят като реагирам срещу федерацията, говоря за спортисти известни, майстори на спорта, с титли от едното време. Казвам– недейте се сърди на мен, аз не съм против вас, аз съм против системата, която не приема вашия спорт. Много пъти го казах и сега ще го кажа: предния мандат, предното ръководство, не беше платило членския внос на Световната федерация.

Изключиха ги, естествено, Българската федерация. Наши хора отиват, участват, от името на Чехия, на Естония. В същото време, чест и почитания, случайно или не, организаторите издигат на пилоните, аз съм гледал и съм питал, разбира се, на всички състезания българския флаг. Това- в емоционален аспект", заяви още авторът на книгата. "В по- прагматичен – имаме много силни спортисти в момента". 

"Всичките периоди си имат своите достойни мъже и жени. За първенството- аз съм казвал и друг път, както за бокса, както за други спортове, за мотоциклетизма, така и за водомоторния. Дали е Варна първа, дали е Русе пръв, София- не става дума за такова боричкане.

Те са първите. По Дунава – Лом и Русе, по морето – Варна и Бургас, София доста овреме, така, близо с тях. Така възниква спортът. Така че да не ровим за първооткривателство точно кой кога е проходил. 

По- директният отговор на въпроса са успехите–  световен шампион - Йордан Йорданов от Варна, световен вицешампион - Васил Маринов от Русе, бронзов медалист от световно първенство – Иван Манолов от Русе. И сега състезатели, като Николай Сурков от Кърджали", допълни още авторът на книгата "Следи по водата".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама