Програма „Наше лято“ отново ще забавлява децата в Тервел

17:05, 19 юни 16 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И през това лято децата от Тервел и малките гости на града ще могат да се забавляват в проявите от календара на Общинската ваканционна програма „Наше лято“, съобщава зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева.  Организаторите от ОДК „Малкият принц“ и община Тервел, с помощта на НЧ „Димитър Дончев-Доктора“, учители и приятели, отново са подготвили изненади за своите малки съграждани.

През това лято ще има школа по икебана, а работата на децата в нея ще приключи с изложба. Ще работи клуб за разучаване на български хора, като ръководител на клуба ще бъде Нели Денева – главен хореограф на ДФТА „Калинка Вълчева“. Ще работи летен клуб по шахмат. За почитателите на „Наше лято“ ще има 3D кино на открито. Любителите на историята ще станат част от атмосферата на истински разкопки на крепостта „Палмате“ в село Оногур. Ще има занимания по изработване на изделия от царевична шума.

Стартиралите през миналата ваканция атрактивни занятия „Кулинарна ваканция“, „Куклена забава“, „Тенис на маса“, „Лятна школа по керамика“ и изучаване на историята на родния край ще продължат и това лято. Тези занимания ще се провеждат по график, определен от ръководителите на школите. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците. Утвърдените вече рисунка на асфалт, четене на приказки, велопоход, пожарникара за един ден, ден на талантите с караоке купон, рисунка на асфалт, велопоход, състезание с ролери и тротинетки, „Моят домашен любимец“, състезание „Бързи, смели, сръчни“ ще продължат и през това лято.

За най- активните участници през месец август ще се организират занимания в басейна на ЦДГ „Здравец“, както и весел детски карнавал.

Лятната програма ще завърши с  екскурзия до крепостта „Абритус“ край Разград.

Откриването на програма „Наше лято-2016“ ще се състои на 28 юни, а записването за участие на желаещите в различните клубове се извършва в ОДК „Малкият принц“. Графикът на заниманията за двата месеца ще бъде публикуван на сайта на Община Тервел, във фейсбук-страницата на детския комплекс и на страниците на в-к „Тервел“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама