АБВ няма да подкрепи Борисов за президент, обяви Първанов

17:07, 19 юни 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма вариант АБВ да подкрепи Бойко Борисов за президент. Очевидно тук идеята на ГЕРБ е да хванат някого и да го покажат пред публиката, без дебати, без обиколки в страната. Имат си технология на избора, добре позната. Повторението на модела „Плевнелиев“ в новата ситуация би било фатално.

Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов след форума "Президентът – част от решенията или от проблемите на външната политка", което се проведе в София.

"Намирам за нелепо днес някой да се опитва да внушава, че на предстоящите избори, на предстоящия вот от есента на тази година изборът е между Изтока и Запада, между европейското и неевропейското във външната ни политика", каза той. Това било изкуствено разделение и нова „тебеширена линия” в българското общество, която от АБВ не приемат.

Лидерът на АБВ отново коментира темата "черноморска флотилия" като пак предложи да се търси вариант, в който НАТО и Русия да си подадат ръка. Преди дни той призова Борисов да се срещне с Путин.

"Защо трябва да има дрънкане на оръжието тук на Балканите, на Черно море, вместо да се намери вариант и да си подадат ръка НАТО и Русия“, попита Първанов и допълни, че това се очаква от една среща на най-високо равнище. Според него европейската архитектура на сигурност е невъзможна без Русия.

От АБВ държат България да си извоюва правото на специфични отношения с Руската федерация, "които произтичат не само от историята, но които имат своята мотивация и в съвременното ни развитие на икономиката, духовната сфера и т. н. „Засега не виждам сигнал и в тази насока в българските политици, но обществото има такава нагласа“, анализира положението предишният президент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама