4 медала за състезателите на „Роко” Шумен от държавното първенство по тенис на маса за ветерани

17:15, 19 юни 16 / Спорт 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две отличия в индивидуалната надпревра и едно в тази на двойки спечелиха тримата представители на шуменския клуб по тенис на маса „Роко” на провелото се в Пловдив държавно индивидуално първенство за ветерани.

В първенството взеха участие 136 състезатели от 30 спортни клуба по тенис на маса в България.

Участниците бяха разделени във възрастови категории: при мъжете от 40 до над 80 години, а при жените – от 35 до над 60 години.

За шампионата шуменци бяха в състав: Васил Йотовски, Любомир Янакиев и Росен Рачев. Заради контузия Рачев взе участие само в първенството на двойки, където игра в тандем с Любомир Янакиев. Двамата успяха да се окичат със сребърните медали. Надпреварата на двойки статритар от схемата за директна елиминация. След победи в първите кръгове, шуменците стигнаха до финала, където обаче не упяха да преодолеят двойката Христо Даскалов/Петър Джерманов и останаха на второто място.

Любомир Янакиев успя да спечели шампионската титла във възрастовата група 50-60 г. В конкуренцията на над 30 състезатели Янакиев спечели предваритената си група, а след това записа още четири победи и триумфира с титлата.

Във възрастовата група 40-50 г. Васил Йотовски се окичи с бронзовия медал. Той излезе като победител от предварителната си група. След това записа последователно 4 победи и достигна до полуфинал, където обаче бе елиминиран от бъдещи шампион Иван Аянски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама