Илиана Раева: Защо не търсите близките на Цвети, а хвърлихте всичко върху отбора

18:52, 19 юни 16 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз пазя всичко, което сме си писали с Цвети. След този ужас, който стана, всички върнахме лентата назад. Можем само да мислим какво ще стане, когато се разбере истината. Защо никой не се интересува къде е била, с кой е била тя през последните три дни? Това каза председателят на федерацията по гимнастика Илиана Раева в ефира на БТВ.

За пореден ден Раева се появява в телевизионния ефир, за да говори за трагедията, което сполетя отбора ни по гимнастика ден преди старта на европейското в Израел. Една от основните състезателки в ансамбъла Цветели Стоянова падна от шестия етаж на блока, в който живее.

МВР съобщи, че „златното момиче“ е направило опит за самоубийство. А в общественото пространство се повдигнаха множество въпроси свързани с практиките в отбора по гимнастика. Стотици обвинения бяха отправени и към Илиана Раева.

По този повод тя каза, че медиите не са постъпили правилно като са „изхвърлили всичко върху отбора по гимнастика“.  „Защо никой не чу думите на баба ѝ, защо не я потърсихте, все пак тя е прекарала последните три дни с нея. Защо не попитате брат ѝ? Истината ще излезе наяве“, каза Раева, но не поясни какво има предвид.

Илиана Раева показа в ефир и последното съобщение, което Цветелина й е изпратила на 13 юни в 21:44 часа. „Г-жо успех“, написала Цвети. „Благодаря ти миличка много ще ми липсваш, на важното е да се възстановиш, обаждай се на Славея. Обичам те“, върнала Раева, а Цветелина отговорила: „И аз“.

„Художествената гимнастика е спасявала Цвети през цялото време от всички изпитания на живота.Тя е била нейния отдушник“, каза Раева и допълни, че подкрепя семейството на Цветелина, въпреки че не е виждала баща ѝ от 10 години.

 „Аз знам, че този който трябва знае истината. Искам да кажа на приятеля ѝ, на брат ѝ, на баба ѝ и баща и, че много ги обичам... заради Цвети“, каза Илиана Раева с насълзени очи.

По-рано днес „златните момичета“ извоюваха бронзов медал на европейското. Преди дни те заявиха, че няма да се върнат заради трагедията, а ще останат да играят за приятелката си Цветелина.

„Ако се налагаше, отново щях да накарам момичетата да играят. Те вече са по-убедени и от мен, че това е най-доброто решение за тях – да носят любов за Цвети и да следват пътя си, да направят онова, което са правили цял живот“, каза бившата гимнастичка.

Раева отново се обърна към всички, които изразиха негативно мнение, по повод решението ансамбъла да остане на първенството и да играе.

„Този филм съм го играла неведнъж в живота и винаги съм била по-силна, когато се боря за истината. Имам мисията да съхраня вярата на тези деца в това, което правят и да ги убедя, че тези, които ги обичат са в пъти повече от тези, които ги мразят – хора, които изпълзяха от мишите си дупки. Тук не става въпрос за богомолци за Цвети, а за хора, които искат да унищожат мен и федерацията по художествена гимнастика“, отсече Илиана Раева. 

Тя обясни, че гимнастичките ни не спят и не се хранят, защото „някакви хора се опитват да внушават някакви неща, които нямат нищо общо с истината“. „Семейството на Цветелина Стоянова бяхме ние“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама