Отлично представяне на таланта на Добрич на финала на “Надиграй ме в училище”

22:08, 19 юни 16 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително представяне, което предизвика много добрите отзиви на журито, имаха талантите от СОУ „Св. Климент Охридски” от Добрич на големия финал на танцовото фолклорно шоу на БНТ2 “Надиграй ме в училище”.

Макар да бяха сред фаворитите на журито, очевидно, зрителската подкрепа за децата на Добрич не бе достатъчна и те останаха на четвърто място в крайното класиране. Първото място спечели отборът на  Варна, втори се наредиха Пордим, а трети – София.

Специалистите, членове на журито, обаче многократно посочиха високото ниво на трудност на танците, които отборът на училището по изкуствата беше избрал, както и на изпълнение на децата от Добрич.

В първия кръг учениците от СОУ „Св. Климент Охридски” изпълниха „Добруджанска картина”, във втория изиграха добруджанския танц Сборенка. В третия кръг четирима танцьори от всички отбори изпълниха тракийска ръченица, а в атрактивния четвърти кръг в надиграването се впуснаха преподавателите на децата, като Добрич бе представен от Гергана Димитрова и Светлин Куцаров.

Журито оценяваше само в първия кръг, а в следващите само коментира, без да дава оценки.

Децата от СОУ „Св. Климент Охридски” показаха красотата на добруджанския танц и таланта на младите хора на Добруджа.

Този формат  не само показа танцовите умения на учениците, но и още веднъж подкрепи каузата, че народните танци имат място в учебната програма. Седмият сезон на “Надиграй ме” ще бъде запомнен и с рекордния брой изпратени зрителски SMS-и, посочват организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама